Bøger / faglitteratur

Autismens ABC


Beskrivelse


Opslagsværk om autisme på en overskuelig måde uden brug af fagudtryk, med en kort beskrivelse af autismens hovedpunkter efterfulgt af cases fra forfatterens eget liv som mor til autistisk pige på 15 år og erfaringer som socialpædagog for autister.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 14. dec. 2015

Kortfattet og enkel opslagsbog, der giver et hurtigt overblik over alle mulige aspekter af autisme ledsaget af cases. Bogen henvender sig til forældre og pårørende, der har brug for en hurtig intro.

Et opslagsværk der i en række meget korte afsnit beskriver emner som fx empati, bedsteforældre, madvaner, sanser og søskende. Hvis man vil have de enkelte emner uddybet, skal man til andre værker. Emnerne er illustrerede med cases fra virkeligheden. Udgivelsen er støttet af firmaet Mobilize Me, der sælger værktøjer og strukturprogrammer for autister, også Rendbjerghjemmet har ydet støtte til bogen. Forfatteren er uddannet pædagog, arbejder som socialpædagog med børn med autisme og ADHD. Hendes nu 15-årige datter Cecilie har Aspergers syndrom, og forfatteren bruger hende i mange af sine cases. Hun har også leveret en række tegninger til bogen.

Lettilgængelig og fin intro for alle, især pårørende der har brug for den første forståelse. Forfatteren har stor viden om autisme både fra sin professionelle tilgang og fra egen familie.

Der udkommer rigtig mange bøger om autisme og Asperger, men ikke i så enkel en form som denne. Videnscenter for Autisme har tidligere udgivet en række mindre bøger om aspekter ved autisme, men de er oftest skrevet til fagfolk. Jeg kan ikke finde tilsvarende intro for voksne.