Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ayse midt imellem


Beskrivelse


Ayses ramadan: Ayse er muslim og skal for første gang prøve at faste lidt under ramadanen. Hendes veninder Louise og Anne forstår ikke helt, hvorfor Ayse vil faste. Det kommer der nogle gode snakke ud af og en invitation til at deltage i eidfest.
Ayses jul: Anne og Louise fejrer dansk jul, og inviterer Ayse og hendes familie til at være med. Men må man fejre jul, når man er muslim?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Pia Gunilla Park

d. 25. okt. 2016

I denne bog kan du læse 2 historier om den muslimske pige Ayse, hendes familie og hendes veninder Louise og Anne. Den ene historie handler om ramadanen og den anden om den danske jul. For 8-10-årige.

Bogen er en del af Gyldendals "læs selv" -serie. Den indeholder to historier: "Ayses ramadan" hvor Ayse for første gang må faste. Ayse må kun faste indtil frokost, men Ayse snyder og smider madpakken i skraldespanden. Ayses to danske veninder, vil gerne vide, hvorfor muslimer holder ramadan. I den anden historie "Ayses jul" er Ayses familie inviteret til dansk jul hos Louises familie. Ayses mor er bekymret for om muslimer må holde jul. Ayse, Anne og Louise spørger derfor en imam til råds. Louises familie forbereder en traditionel dansk jul med julemad, mandelgave og juletræ.

Bogen er god, fordi Ayse, Anna og Louise gerne vil lære om hinandens højtider og dele dem med hinanden. De er gode til at stille de spørgsmål, som kan være svære at spørge om. Det er med til at fremme forståelsen mellem kristne og muslimer. Det er en fin bog om venskab.

I serien er tidligere udkommet Ayse og alle de andre med historierne "Ayses pyjamasfest" og "Ayses røde tørklæde". Historierne om Ayse giver et godt indblik i en kurdisk families hverdag i Danmark, og de udfordringer etniske børn også kan have.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 2 (2017)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 70, nr. 2 (2017)