Bøger / faglitteratur

Ayurveda for begyndere : en introduktion


Beskrivelse


En introduktion til det gamle indiske helbredssystem ayurveda, og hvordan man lever efter dets sundhedsforebyggende principper i form af bl.a kost og yogaøvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 3. maj 2017

Ayurveda betyder Livets videnskab, og er et oldgammelt indisk helbredssystem. Til dig der vil leve ayurvedisk, eller blot er nysgerrig, er her en letlæselig og velformidlet brugsbog, med opskrifter og enkelte yoga-øvelser.

I Ayurveda tages udgangspunkt i menneskets tre livsenergier, også kaldet doshaer: Vata, Pitta, Kapha, som bør balanceres for at opnå fuldkommen sundhed. Man kan finde sin dosha ved at tage bogens test, der også kan hentes på www.tritla.com. Baseret på de enkelte doshaer præsenteres skema med kostvalg, opskrifter/menuforslag og enkelte yogaøvelser. Forfatteren har været på flere rejser til Indien. og beskriver og rådgiver omkring den store udrensningskur Panchakarma. De 15 subdoshaer, chakrasystemet og fordøjelsen rundes også kort. Med ordliste, og forslag til litteratur og websites.

Et indbydende hæfte, der layoutmæssigt er en fryd for øjet - med drøn på farverne, og med forfatterens egne privat-fotos, der gør bogen ret personlig. Stoffet formidles med en smittende begejstring, og bogen er let at finde rundt i, da den er godt bygget op. Overskuelig og frisk introduktion, som også er velegnet som opslagsbog pga. de mange skemaer og lister.

AyurvedaBegynderyogabogenAyurveda i praksisFuldkommen sundhed og Begynderyogabogen giver samme overskuelige introduktion til emnet - nærværende bog er dog mere personlig. Forfatteren anbefaler bl.a. i praksis og Fuldkommen sundhedAyurveda og giver samme overskuelige introduktion til emnet - nærværende bog er dog mere personlig. Forfatteren anbefaler bl.a. Ayurveda i praksis og Fuldkommen sundhedAyurveda og Begynderyogabogen giver samme overskuelige introduktion til emnet - nærværende bog er dog mere personlig. Forfatteren anbefaler bl.a. og Fuldkommen sundhedAyurveda og Begynderyogabogen giver samme overskuelige introduktion til emnet - nærværende bog er dog mere personlig. Forfatteren anbefaler bl.a. Ayurveda i praksis og .


Nyt aspekt

Årg. 49, nr. 4 (2017)

af

af

Ingelise Hallengren

Årg. 49, nr. 4 (2017)