Bøger / skønlitteratur / roman

Bådens navn


Beskrivelse


Susse er ikke helt tilfreds med sit ægteskab med Mogens. Han køber en båd og drukner ved en ulykke. Susse begynder at drikke hver dag og smider Mogens' ting ud.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2018

af

af

Stine Grabas

d. 6. feb. 2018

Susse er ikke helt tilfreds med sit ægteskab med Mogens. Han køber en båd og drukner ved en ulykke. Susse begynder at drikke hver dag og smider Mogens' ting ud. For læsere af familieromaner, der indeholder temaer som skyld og sorg.

Susse er præst i et fængsel og gift med Mogens. Hun er ikke helt lykkelig. Mogens vil købe en båd og hun lader sig overtalt. En dag sejler de ud i stormvejr og Mogens får bommen i nakken og ryger overbord. Selv om Susse godt ved, hvordan man vender båden, gør hun ingenting. Mogens bliver fundet druknet nogle dage senere og Susse går straks i gang med at smide alt ud, som minder hende om ham. Hun begynder at drikke seriøst, putter vodka i termokanden inden hun tager på arbejde og skal bare have dagene til at gå. Ligegyldigheden lyser ud af Susse, især overfor datteren, som fortæller, at hun er gravid. Kim Fupz Aakeson har et større forfatterskab bag sig, som rummer både børne- og voksenbøger.

Velskrevet og fin roman om skyld og sårbarhed, som kommer til udtryk delvist gennem Susse selv og gennem de indsattes historier, som er godt fortalte. Som læser får dog man nok af drikkeriet og Susses udskejelser og man har en god fornemmelse af, hvad der kommer til at ske. De korte indre monologer med Gud giver romanen humor og kant.

Og mens englene græder handler også om skyld med religionen som omdrejningspunkt.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2018

af

af

Marianne Träff

d. 10. juli 2018

Her er ikke noget at grine af, men alligevel griner vi, når mesteren i underspillet dialog levende og sjovt serverer historien om en vred midaldrende kvindes deroute. Mugge vil have båd, han vil leve...


litteratursiden.dk

d. 24. juli 2018

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 24. juli 2018

Fupz Aakesons underspillede fortælling om et ægteskabeligt forlis og en kvinde, der går i hundene, er en finurlig blanding af komedie og tragedie. Kim Fupz Aakeson er en alsidig herre med et mangfoldi...


Berlingske tidende

d. 5. mar. 2018

af

af

Katherine Diez

d. 5. mar. 2018


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2018

af

af

Maria Sjøqvist

d. 13. mar. 2018


Politiken

d. 9. mar. 2018

af

af

Alexander Vesterlund

d. 9. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 18. mar. 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 18. mar. 2018


Information

d. 9. mar. 2018

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 9. mar. 2018


Weekendavisen

d. 9. mar. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 9. mar. 2018