Bøger / faglitteratur til børn / lejrkogebøger

Bål i børnehøjde


Beskrivelse


Inspirationsbog til hvad man kan lave sammen med små børn omkring et bål. Ud over forslag til forskellige madretter man kan lave over et bål, er der forslag og anbefalinger af en lang række lege og aktiviteter for børn i alderen fra 3-8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 22. feb. 2013

Mini opslagsværk om bålkultur til aktiviteter med børn på 3-8 år. Inspirerende for forældre, pædagoger og spejderledere. Overskueligt i et format, der er let at have ved hånden.

Bål og ild i det fri skaber et særligt rum for gode oplevelser. Med en spejdervinkel giver denne bog et struktureret bud på, hvordan de mindste børn også kan være med. Alle bogens aktiviteter er lagt an sådan at børn fra 3-8 år kan deltage, men begivenhederne skal naturligvis være styret af voksne. Bogen kommer vidt omkring fra optænding, udstyr og båltyper, over råd til sikkerhed og førstehjælp, til en lang række forslag til kreative og stemningsskabende aktiviteter, fx tinstøbning, trylleri med flammerne eller diverse ceremonier. Bogen giver også bud på lejrbålssange, bålråb og opskrifter på bålmad, fx chokoladebananer, kabab fra Iran eller bålkartofler. Grundig indholdsoversigt. Klar og tydelig tekst, samt mange gode illustrationer.

Mens der findes flere bøger om bål, mad, aktiviteter og udeliv, fx Bål og udeliv - madoplevelser for store og små i det fri af John Wendelbo Andreasen, så har denne bog fokus på bålaktiviteter med mindre børn i alderen 3-8 år.

Handy opslagsværk i lommeformat med gode råd og inspiration til bålkultur med mindre børn. Overskuelig opbygget med mange billeder og tekstbokse.