Bøger / skønlitteratur / roman

Baby


Beskrivelse


En beretning om det at blive moder for første gang, om de glæder og fortrædeligheder som følger med, når der pludseligt er et lille menneske i hverdagen, som kræver meget, men også giver meget.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2005

af

af

Karsten Just

d. 6. apr. 2005

Darrieussecq har udgivet den surrealistiske roman Kvinden der blev en gris, 1997, og Spøgelser, 2000, om angst og fortrængninger. Baby er så igen noget helt andet. Da Darrieussecq får sit første barn, fører hun dagbog, og ud af det er der kommet denne charmerende, morsomme bog om moderskabets hårde byrder, og de modsvarende glæder. Bogen indledes med et citat fra Første Mosebog: "Skaf mig børn, ellers dør jeg". Sådan. I små korte kapitler fortælles om de forvandlinger der sker i hverdagen, om baby, som kun kaldes baby, om far som kun hedder far, og om de store og små begivenheder der præger de første måneder med en baby i familien. Darrieussecq fortæller i et smukt sprog, uden klæbrighed og sentimentalitet, men ofte med sort humor og ironi, som klæder denne kærlige skildring af det lille under. Da det jo er en fransk kvinde, inddrages også diverse filosoffer og tænkere, forfattere og andet godtfolk, som giver et anderledes perspektiv til det at blive moder. Der er skrevet mange bøger om det at blive mor, men ingen som denne, der er skrevet i den genre der på fransk kaldes autofiction, en fiktion skabt af en virkelighed som forfatteren selv befinder sig i.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2005

af

af

Susan von Magius

d. 19. sep. 2005

"Baby" er en sjov, vedkommende og tankevækkende beretning om moderskabets glæder og genvordigheder. Det er svært at komme udenom, at det er almindeligt at få børn; vi lever trods alt over 6 milliarder...


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2005

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. apr. 2005


Standart

Årg. 19, nr. 3 (2005)

af

af

Brian Andreasen

Årg. 19, nr. 3 (2005)