Bøger / faglitteratur / opskrifter

Babymad : sund start på livet


Beskrivelse


50 opskrifter på nem, sund og nærende mad til familiens mindste. Desuden masser af nyttig viden og gode tips til nybagte forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 1. nov. 2012

Bogen Babymad : en sund start på livet er skrevet af kokken Charlotte Nowak, der har arbejdet med babymad i mere end 12 år. Det er afvekslende mad lavet helt fra grunden til de helt små. Meget lækker udgivelse med flotte fotos.

Bogen er opdelt i kategorierne grød, toppings, mos, frokost- og mellemmåltider, grønsagssovse og familiemad. Desuden et fint kapitel "Værd at vide" om alt fra tilsætningsstoffer, færdigmad, allergier og lign. Fint register bagerst i bogen. Bogen er ikke kun opskrifter, men også en fin guide til forældre, der skal til at give deres barn mad for første gang. Hvordan man griber det an, og hvad man skal være opmærksom på. Trin for trin-oplysninger om barnets alder og udvikling i forhold til de enkelte kategorier af mad, der henvender sig til stadigt større børn kronologisk. Også noget om frysning og optøning af babymad. Maden er meget varieret og med mange fiskeretter. Mange af retterne kan fint supplere "almindelig voksenmad", og retterne er nemme at lave og uden besværlige ingredienser, man skal på jagt efter i særlige butikker. Retterne er meget farverige og indbydende. Bogen fremstiller det sagligt og nemt at tilberede mad til baby.

Supplerer fint bøgerne Mad til småfolk : en sund start på livet fra 2010 og Sund mad til din baby fra 2008, som dog begge er oversatte bøger.

Denne bog vil uden tvivl blive et hit hos småbørnsmødre og -fædre.