Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Babys første ord


Beskrivelse


Pegebog med farvefotos af genkendelige hverdagsting som fx legetøj, mad, tøj og sko.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Marianne Agger

d. 11. aug. 2017

To fine og farverige pegebøger om farver og ord til børn fra otte måneder til ca. to år. Velegnede i institutioner og i hjemmet.

To udstansede pegebøger, der hver består af fire opslag med farvefotos på papsider. "Babys første ord" er udstanset på en måde, så dele af opslagene titter frem fra forsiden som bobler med fotos af forskellige ting. Første opslag viser en pige med noget legetøj. Dernæst er der opslag med mad, tøj og sko og til sidst ting, man bruger, når man skal puttes som fx nattøj, en uro og en bamse. "Babys første farver" viser ting i farverne orange, gul, rød, grøn, pink, blå og lilla. Det er hverdagsting som fx gulerødder, ællinger, en brandbil og gummistøvler. På sidste opslag er der et spejl, som man kan kigge i, og der spørges "Hvilke farver har du på i dag?" Bogen er udstanset med cirkler, der bliver mindre og mindre fra forsiden indtil den sidste side med spejlet. I begge bøger er den eneste tekst benævnelser på tingene. Bøgerne er oversat fra engelsk.

To lækre bøger i god kvalitet, som babyer kan kigge i selv eller sammen med en voksen, der kan sætte ord på tingene på billederne. Bøgerne er overskuelige, og fotografierne er skarpe og står fint opstillet på en hvid eller ensfarvet baggrund. Siderne virker solide og lette at tørre af.

Der findes mange lignende pegebøger som fx Babys første ordBarnets første farver og Barnets første farverDer findes mange lignende pegebøger som fx Babys første ord og .