Bøger / skønlitteratur til børn

Babysitter


Beskrivelse


Billedbog. Lille Alice har brug for en babysitter. Det er lige et job for familien Barbapapa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 11. mar. 2009

Tre små kvadratiske billedbøger føjer sig her til serien om den hyggelige familie Barbapapa. Målgruppen er de 2-6 årige.

I Danmark stiftede vi for første gang bekendtskab med bøgerne i 1970'erne. I børnebiblioteket findes allerede 17 enkeltstående titler om familien Barbapapa. Gennem de sidste år har serien gennemgået en renæssance, hvor nye generationer af unge billedbogslæsere er kommet til. For en del forældre vil bøgerne sikkert være ren nostalgi. I genoptrykket fremstår bøgerne lækre i blanke, klare og farverige nuancer. Kendetegnet ved familien Barbapapa er, at de kan ændre facon alt efter behov. I Bondegården forvandler Barbapapa-drengene sig til kalve for at lokke lidt mælk fra Barbamamma. I Skovturen er en skovtur ved at ende galt, da tågen pludselig omslutter bjerget. I Babysitter skal hele familien hjælpe med at passe lille Alice.

Bøgerne om familien Barbapapa har deres helt egen stil. At vi i biblioteket kan byde på så mange forskellige titler, er kun et plus for vores yngre lånere.

Det gennemgående tema er sammenhold, glæde og hjælpsomhed. For nogle voksne kan det måske, sammenholdt med de naive og glade illustrationer, virke en smule søgt. Det rykker dog ikke ved det faktum, at bøgerne er et kæmpe hit med handlinger og illustrationer, der hos målgruppen går rent ind. Man kan vel efterhånden tale om klassikere?.