Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Babystrik på pinde 3 1/2-4 : hæfte 02


Beskrivelse


Ca. 15 opskrifter på strik til de 0-2-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 28. sep. 2020

Indbydende strikkebog med opskrifter på babytøj i str. 0-2 år. Alle opskrifter er strikket på pind 3½-4. De fine mønstre henvender sig primært til øvede strikkere, der ønsker ny inspiration.

To strikkehæfter i Lene Holme Samsøes serie om babystrik på forskellige pindstørrelser. Hæfterne er opbygget helt ens. Først en indledning med garnforbrug og forskellige tips. Dernæst en række opskrifter på huer, trøjer, tæpper, rompers, toppe, bukser og kjoler, og bagerst forslag til garn, og lidt om det garn, forfatteren selv har brugt. Alle mønstre er illustrerede med farvefotos i afdæmpede jordfarver. Opskrifterne passer til garn med samme strikkefasthed, hvilket betyder at de kan strikkes i uld, alpaka, bomuld eller en blanding.

Klassiske opskrifter i en enkel og tidløs stil, der vil glæde erfarne strikkere. Flere af opskrifterne har variationsmuligheder, der opfordrer til at man bruger sin egen kreativitet.

Foruden forfatterens egen fine Babystrik på pinde 3Babystrik fra PaelasDet fineste (Hæfte 03) er der udkommet en masse lækre baby-strikkebøger de sidste par år. Denne minder en del om Babystrik fra Paelas og Det finesteForuden forfatterens egen fine Babystrik på pinde 3 (Hæfte 03) er der udkommet en masse lækre baby-strikkebøger de sidste par år. Denne minder en del om og Det finesteForuden forfatterens egen fine Babystrik på pinde 3 (Hæfte 03) er der udkommet en masse lækre baby-strikkebøger de sidste par år. Denne minder en del om Babystrik fra Paelas og .


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 15. aug. 2013

Ny inspiration til alle strikkeglade mødre og bedstemødre.

Hæfterne Børnestrik på pinde 3 1/2-4 og Babystrik på pinde 3 1/2-4 indeholder 10-15 opskrifter på trøjer, toppe, tunikaer, veste og sweatre til piger og drenge i henholdsvis størrelse 0-2 år og 2-8 år. Opskrifterne er gennemarbejdede og illustreret med mange fotos, så det færdige resultat kan ses i forskellige størrelser og garntyper. Alle opskrifter passer til garn med strikkefastheden 22 masker glat = 10 cm i bredden, så ligegyldigt om man ønsker at strikke i uld, alpaka, bomuld eller en blanding er det muligt at tilpasse mønstrene efter det ønskede resultat. Mange modeller strikkes oppefra og ned, så længde og ærmelængde kan tilpasses undervejs. Bagerst findes en liste med forslag til hvilke garner, man kan bruge og hvilke garner, der er anvendt i opskrifterne.

Forfatteren har udgivet adskillige strikkebøger bl.a. Babystrik på pinde 3 i samme serie og Kæk og klassisk børnestrik : 2-10 år. Babystrik er også temaet for Velkommen til verden : bæredygtigt babystrik der har fokus på det naturlige eller All you knit is love : babystrik 0-18 mdr..

Lene Holme Samsøe er kendt fra en lang række strikkebøger i samme gennemarbejdede og indbydende design, der på en gang er både nutidigt og klassisk. Mønstrene i de to fine hæfter er et godt udgangspunkt for at eksperimentere med farver og design og de fleste strikkeopskrifter er afbildet med flere garntyper og variationsmuligheder.