Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Babystrik : 20 enkle modeller til babys to første år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2008

En baby-strikkebog til mødre og bedstemødre, der gerne vil strikke til til babyen - og børn op til to år.

Forfatteren er måske ikke så kendt i Danmark, da dette er hendes første bog oversat til dansk, men hun har udgivet adskillige bøger om baby- og børnestrik og er en dygtig og anerkendt håndstrikdesigner; specielt indenfor babystrik. Se mere om forfatteren og hendes bøger på: www.debbieblissonline.com. Babystrik er enkelt opbygget, så selv mindre øvede kan være med - i hvert fald ifølge forordet. De indledende sider er da også primært for begyndere med billeder og forklaringer af strikketeknikker. Specielt er listen over standardforkortelser på side 27 meget nyttig, da det ofte er disse, der gør det vanskeligt for begyndere at læse en strikkeopskrift. Der er både forholdsvis enkle og også sværere modeller i bogen. Dog synes jeg, som begynder, stadig det er svært at komme videre, når man når et stykke ned i opskrifterne. Så et vist forhåndskendskab til strikningens mysterier er absolut en fordel. Der er fotografier af de færdige resultater i forbindelse med opskrifterne.

Vi har efterhånden en hel del bøger med babystrik(-og syning). Denne er med sine forholdsvis enkle modeller og gode forklaringer en idé til begyndere.

En sød og forholdsvis enkel strikkebog med 20 opskrifter til strikket babytøj. Begyndere kan som sagt være med, dog er det altid godt at kende en veninde, kollega eller en anden mere garvet strikker, hvis man går i stå, da de fleste modeller er med mønstre osv.Informationer og udgaver