Bøger / skønlitteratur til børn

Babysuppe


Beskrivelse


Billedbog. En dag bliver Rosa så sur på sin lillesøster, Olivia, at hun har lyst til at sende hende til Månen, glemme hende i zoologisk have eller forære hende til julemanden. Men så tegner Olivia en fin tegning til Rosa, og alt er glemt igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2011

af

af

Marianne Agger

d. 15. feb. 2011

Sød og humoristisk bog om irriterende søskende for børn fra 3 år.

Den hollandske forfatter og illustrator kendes for sine bøger om Zaza, Prinsesse Arabella og Siv den lille havfrue. I denne bog beskriver hun på en letgenkendelig måde, hvordan man som store søskende nogle gange kan blive rigtig træt af sine små søskende og ønske dem langt væk. Storesøster Rosa hidser sig op over, at lillesøster Olivia river hendes tegning i stykker. Så begynder Rosa at forestille sig mange fantasifulde ting, man kan gøre ved Olivia, så hun forsvinder. Man kunne fx lave babysuppe af hende, sende hende til Nordpolen eller i en båd til Timbuktu, glemme hende i zoologisk have eller forære hende til julemanden. Men Rosa bliver pludselig afbrudt i sine drømmerier, da Olivia giver hende en fin tegning. Det får Rosa til at udbryde: "Hvor er hun sød! Er hun ikke?". Den korte tekst udtrykker klart Rosas følelser, hendes frustration og glæde. Teksten er levende med direkte spørgsmål og indblik i Rosas tanker og fantasi. De farvemættede og glade illustrationer følger forfatterens sædvanlige stil, og forsiden skal nok tiltrække opmærksomhed.

Der findes flere billedbøger om større søskende, der bliver trætte af deres små søskende, men som alligevel holder af dem. Et eksempel er Daniela Kulots Lillesøster byttes væk, hvor storebroren bytter sin lillesøster væk for et rumskib.

En kærlig og sjov bog om at være søskende på godt og ondt, der vil bringe smilet frem hos store og små.Informationer og udgaver