Bøger / faglitteratur

Babytegn : lær tidlig kommunikation med dit barn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Else Lerche

d. 31. aug. 2012

Fagbogen er til forældre, der vil kommunikere og lære deres små børn, fra ca 8 mdr. babytegn. Den er også velegnet til andre omsorgspersoner til børn, der bruger babytegn.

Det er forfatterens første udgivelse. Hun, uddannet skolelærer, og hendes datter bruger babytegn. Babytegn gør at børn fra ca 8 mdr. og voksne kan kommunikere bedre, selvom børnene ikke kan tale endnu. Tegnene stemmer overens med dem, døve bruger, mange dog i forsimplet form. Man kan også selv finde på tegn. Udover anvisning på babytegn i tegnet form, redegøres for hvad babytegn er og de fordele der er ved at bruge dem og hvornår man kan begynde at bruge dem. Babytegn øger barnets selvtillid og selvværd og børn udvikler sig hurtigere og bliver bedre sprogligt. Bogen har nogle fagtesange. Den er enkel at gå til, velskrevet og velbegrundet. Der er en del gentagelser fra afsnit til afsnit. Da den er tænkt som en selvhjælpsbog, hvor man vender tilbage til nogle af kapitlerne, giver gentagelserne mening. Der er praktiske eksempler på anvendelsen af tegnene og hvad anvendelsen betyder for barnet. Illustrationerne er fotos og tegninger. Forsiden af barnehånd der viser et tegn, tydeliggør hvad bogen drejer sig om.

Bogen er et fint supplement til Babytegn : tal med dit barn før dit barn kan tale, 2002. Tot kan tegn, 2010 og Mine første tegn, 2009 lægger mest vægt på tegnene.

Bogen er en velfungerende selvhjælpsbog, der viser nogle babytegn og forklarer, hvorfor barn og voksen har glæde af at bruge dem.