Bøger / faglitteratur / øvelser

Bækkenbund i topform : styrke og velvære med kropsbevidsthed, træning og afspænding


Beskrivelse


En instruktion i at lokalisere, aktivere, strække og afspænde bækkenbunden samt forslag til enkeltstående øvelser med og uden redskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. dec. 2013

I princippet henvender bogen sig til alle, der ønsker en stærk og dynamisk bækkenbund, at bevare den gode funktion i bækkenbunden og til dem, som har brug for at genoptræne musklerne i bækkenbunden. Bogen er skrevet primært til kvinder, men de fleste af øvelserne kan også anvendes af mænd. Bogen kan også bruges af undervisere.

Ea Suzanne Akasha er psykomotorisk terapeut, hun underviser i sexologi, og hun har udgivet flere bøger om træning og afspænding. Udgangspunktet er, at musklerne i bækkenbunden har lige så meget brug for at blive trænet som resten af kroppens muskler, men de er ofte oversete i mange træningsformer. Men bækkenbundens muskler er vigtige, de skal støtte og bære underlivsorganerne, holde kønsorganerne i form og derved give en større lyst og glæde ved sex, og sammen med mave- og rygmusklerne er de med til at styrke kropskernen. Bogen er bygget op omkring mange forskellige øvelser, som selvfølgelig indbefatter de kendte knibeøvelser, men også mange andre som inddrager forskellige hjælpemidler, fx en lille træningsbold, en sandpose og en vibrator. Øvelserne er beskrevet grundigt med mange illustrationer, og de vil kunne udføres af de fleste.

Vi har nogle bøger om bækkenbundstræning, til kvinder bl.a. Bækkenbundens optræning, 2009 og Den sanselige bækkenbundstræning, 2001, til mændene er der Fra regnorm til anakonda, 2011.

En meget brugbar bog om de vigtige små muskler. Bogen kan anvendes af alle, og budskabet om, at det aldrig er for sent, går også lige ind.