Bøger / faglitteratur til børn

Bæltedyr


Beskrivelse


Bæltedyret er det eneste pattedyr, hvis krop er dækket af en hård skal. Læs mere om det særlige dyr i denne lette fagbog for 7-9-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 26. aug. 2022

Bæltedyret er det eneste pattedyr, hvis krop er dækket af en hård skal. Læs mere om det særlige dyr i denne lette fagbog for 7-9-årige.

To fagbøger i serien "Fakta 2. Dyr og planter". I "Bæltedyr" fortælles, at der findes 20 forskellige slags bæltedyr. Du kan læse om deres udseende, hvor de bor, hvad de spiser, om deres unger og alder. Bæltedyret er kendt for deres hårde skal, som hjælper dem i forsvaret mod deres mange fjender. Bogen har lettal 16 og lixtal 21. I "Savhaj" fortælles, at der findes 10 forskellige slags savhajer, og der er forskel på savfisk og savhaj. Du kan læse om deres udseende, hvad den lange snude bruges til samt om mad, unger og fjender. Bogen har lettal 16 og lixtal 22. Bøgerne er ens opbygget med tekst på venstre side og foto og faktaboks på højre side. De har indholdsfortegnelse, "læs mere" med henvisninger til bøger og internet samt stikordsregister. Der er gratis opgaver på forlagets hjemmeside. Forfatteren har skrevet flere bøger i serien, fx Næbdyr.

Der er mange informationer på få sider, og teksten suppleres af virkelig flotte fotos. Fin og overskuelig opsætning med overskrift, infotekst, faktabokse og billeder. Bøgerne lever fuldt ud op til seriens høje kvalitet.

Der kan læses om bæltedyret blandt andre dyr i Dyr i SydamerikaHajer og om forskellige hajer i HajerDer kan læses om bæltedyret blandt andre dyr i Dyr i Sydamerika og om forskellige hajer i .