Bøger / faglitteratur

Bæredygtig global udvikling : FN's 17 verdensmål i et dansk perspektiv


Beskrivelse


Antologi om FN's vedtagne 17 mål for global udvikling, hvor en række forfattere og bidragydere giver deres danske vinkel på de 17 mål, der omhandler indsatsen mod klimaændringer, udryddelse af fattigdom, mere lighed mellem mennesker, mere uddannelse, ligestilling og sundhed m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. nov. 2016

Antologi om FN's vedtagne 17 mål for global udvikling, hvor en række forfattere og bidragydere giver deres danske vinkel på de 17 mål, som fx lyder: "Fødevarer til mennesker med respekt for planeten". For læsere som følger debatten om bæredygtighed, global udvikling og klimaudfordringer.

"Bæredygtighedsmålene - inklusive klima - er ikke bare en fin opskrift på den gode fremtid. Det er også en melding om, hvor rablende galt det kan gå, hvis vi ikke ændrer kursen for den globale udvikling NU." Sådan konkluderer Mogens Lykkeloft bl.a. i sit forord til antologien. Bogen er i tre dele. Først et introducerende afsnit, hvor redaktøren Steen Hildebrandt skriver under overskriften: "Bæredygtig global udvikling - solidaritet på tværs af kontinenter og generationer". Herefter følger bidrag for hvert af de 17 mål, fx skriver Agi Csonka og Charlotte Ringmose om "Udannelse og velfærd", Peter Engelund Holm og Mads Nipper skriver om "Vand - en forudsætning for liv" og Connie Hedegaard under overskriften "Nu skal de pæne ord omsættes til handling". Tredje del perspektiverer "verdensmålene". Her skriver Steen Hildebrandt bl.a. om "Perspektiver og håb".

Vigtig og interessant antologi med danske synsvinkler på de 17 verdensmål fra FN.

Om de 17 klimamål findes fx også antologien 17 bud på en bedre verden.