Bøger / faglitteratur

Bæredygtig ledelse : ledelse med hjertet


Beskrivelse


Virksomheders bæredygtighed, hvor forfatterne arbejder med tre niveauer for bæredygtighed: individet, virksomheden og samfundet. Budskaber er, at vi fremover skal arbejde med bæredygtighed for mennesker, for virksomheder og for kloden som helhed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. sep. 2010

For alle som interesserer sig for moderne ledelse. Forfatternavnet Steen Hildebrandt skal også nok trække nogle læsere. Kan fx bruges til en opgave fra og med handelsskoleniveau.

2 forfattere, Michael Stubberup, der er cand.mag. og direktør og Steen Hildebrandt, professor og forfatter af mange bøger om ledelse, samler her kræfterne om det der på mig virker som en fornyende bog om ledelse. Det er i hvert fald positivt set den første bog om ledelse jeg har læst som ikke afslutter med støvede management-ord, der taler til hjernen, men som citerer John Lennons smukke sang "Imagine". Mange taler om "bæredygtig ledelse", men her er en bog som rent faktisk forklarer forståeligt hvad begrebet indeholder. Bogen opererer med tre niveauer for netop bæredygtig ledelse. Det gælder for "individet", "virksomheden" og "samfundet". I forordet forklares det, at bogen er et resultat af flere års samarbejde mellem forfatterne om emnerne bæredygtig ledelse og ledelse med hjerte. Indledningsvis tales om "Den nødvendige forandring" og om de nye muligheder, og det første man lærer af bogen er, at bæredygtig ledelse selvfølgelig er et bevidst valg!.

Mange andre bøger nævner bæredygtig ledelse, men denne bog kæder ledelses- og organisationsforskning, neurovidenskab og udviklingspsykologi unikt sammen.

Bogen kommer fint omkring begrebet og virke fornyende. Der kommer stadig mange bøger om ledelse, men her er én af dem, som bør stå på hylden i det mindste på de større biblioteker.


Politiken

d. 8. jan. 2011

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 8. jan. 2011


Jyllands-posten

d. 24. okt. 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 24. okt. 2010


Berlingske nyhedsmagasin

2010, nr. 32

af

af

Jesper Beinov

2010, nr. 32