Bøger / faglitteratur

Bæredygtighed : fra moralsk pegefinger til etisk kompas


Beskrivelse


Verden har brug for en bæredygtig omstilling, som kan opnås ved samspil mellem bæredygtig dannelse, samfundsforandringer og den enkeltes etiske kompas, og hvor vi tager ansvar for egne valg og samtidig bidrager til en fælles bevægelse mod den bæredygtige udvikling.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Merete Trap

d. 12. nov. 2019

"Hvad betyder mine små valg i det store billede?" Sådan er vi nok mange der spørger os selv, når det kommer til klodens tilstand. I denne udgivelse om bæredygtig dannelse, beskrives det hvorledes den enkeltes valg kan gøre en forskel. For alle med interesse i emnet grøn omstilling og bæredygtighed.

Bogen består af 11 kapitler med overskrifter som "Fra holdninger til handlinger", "Sådan skaber du dit etiske kompas" og "Bæredygtig dannelse i praksis". Bogen er i 2 dele, hvor 1. del har fokus på teori, mens 2. del fortæller om de aktive mennesker indenfor bæredygtighed, såsom aktivister og iværksættere. Hvert kapitel afsluttes med et "Det kan du gøre - værktøjskassen" afsnit. Bogens forord er skrevet af Connie Hedegaard. Lone Belling har senest udgivet bogen .

Bogen giver læseren inspiration til at sætte en ny retning. Den sætter fokus på, at vi er nødt til at agere, vi skal tage ansvar. Vi skal vælge etikken som vejleder, bæredygtighed skal være en trend, og vi skal have den bæredygtige dannelse ind med modermælken. Bogen har et lækkert og overskueligt layout. Det er en velskrevet og brugbar udgivelse, der giver læseren stof til eftertanke.

Kan sammenlignes med andre udgivelser om bæredygtighed og dannelse. Her kan fx nævnes forfatterens egen Bæredygtig dannelseKlimatosserne. Klimatosserne omhandler også bæredygtighed, den har dog mere fokus på klimadebattenKan sammenlignes med andre udgivelser om bæredygtighed og dannelse. Her kan fx nævnes forfatterens egen Bæredygtig dannelse. omhandler også bæredygtighed, den har dog mere fokus på klimadebatten.


Højskolebladet

Årg. 145, nr. 2/3 (2020)

af

af

Theis Scherfig

Årg. 145, nr. 2/3 (2020)