Bøger / skønlitteratur / roman

Bæst


Beskrivelse


Kærligheden mellem smukke Danica og kæmpen Karl resulterer i Leon, som er et barn med begrænset forstand og usædvanligt mange muskler. Danica lider under sønnens voldsomme kærtegn, mens nabosønnen Mirko kæmper med sine hemmelige længsler efter Danica.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 26. sep. 2019

Prisbelønnede Ane Riel overrasker igen med sin nye roman "Bæst", som er en usædvanlig roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og venskab. Anbefales bredt til læsere af ny dansk litteratur.

Da den smukke Danica møder daglejeren og kæmpen Karl, resulterer deres lidenskab i Leon. Leon er et specielt barn med begrænset forstand og mange muskler. Der er intet ondt skabt i ham, men når han rører ved andre, gør han dem ondt, ikke mindst Danica, som lider under sønnens voldsomme kærtegn. Den unge Mirko fra nabogården, som går til hånde hos familien, forelsker sig i Danica og udvikler et tæt forhold til Leon. Efter en række skæbnesvangre begivenheder, må Mirko og Leon drage ud i verden og leve som daglejere. En roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og et usædvanligt venskab. Ane Riel har tidligere skrevet romanerne HarpiksSlagteren i Liseleje og Slagteren i LiselejeDa den smukke Danica møder daglejeren og kæmpen Karl, resulterer deres lidenskab i Leon. Leon er et specielt barn med begrænset forstand og mange muskler. Der er intet ondt skabt i ham, men når han rører ved andre, gør han dem ondt, ikke mindst Danica, som lider under sønnens voldsomme kærtegn. Den unge Mirko fra nabogården, som går til hånde hos familien, forelsker sig i Danica og udvikler et tæt forhold til Leon. Efter en række skæbnesvangre begivenheder, må Mirko og Leon drage ud i verden og leve som daglejere. En roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og et usædvanligt venskab. Ane Riel har tidligere skrevet romanerne Harpiks og .

"Bæst" er en særegen, overraskende og særdeles medrivende fortælling med temaer om skyld og uskyld. Det lyder næsten som noget fra et eventyr, og den har såmænd også noget noget magisk og eventyrligt over sig, selvom handlingen foregår i et realistisk genkendeligt miljø udenfor tid og sted. For hver ny roman fornyer Ane Riel sig, og jeg kan næsten ikke vente på hendes næste.

Romanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mændSøsterklokkerneHvor der er fugle og er gjort af det samme stof som Søsterklokkerne og Hvor der er fugleRomanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd og er gjort af det samme stof som og Hvor der er fugleRomanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd og er gjort af det samme stof som Søsterklokkerne og .


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2019

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 18. okt. 2019

Fabulerende roman om en bomstærk dreng, hans smukke mor og den forelskede nabodreng. Historien er til den omstændelige side, men trods alt et brag af en roman. Leon er et helt usædvanligt barn. Han er...


Berlingske tidende

d. 18. okt. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. okt. 2019


Weekendavisen

d. 18. okt. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 18. okt. 2019