Bøger / faglitteratur til børn

Bæver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Stine Bille

d. 16. feb. 2018

I "Bæver" kan man lære om bæveren. For ca. 1000 år siden uddøde bæveren i Danmark, men i 1999 sætte man 18 nye bævere ud i naturen, og de har formeret sig, og nu er der ca. 200 bævere i Danmark. For 7-9-årige.

"Bæver" er en del af serien "Min første bog". I bogen kan man læse om hvordan bæveren lever, hvor store de er og om dens fender. Bæveren er en meget dygtig svømmer, og rigtig dygtig til at bygge dæmninger. Den bygger dæmninger af grene og træer den selv fælder. Bag dæmninger stiger vandet, og det giver bæveren mulighed for at lave en indgang til sin hule under vandet, og på den måde, er hulen godt beskyttet mod fjender. Bæveren uddøde hel i Danmark for ca. 1000 år siden. I 1999 sætte man 18 bævere ud i Jylland og senere flere på Sjælland. Disse bævere er fredet, og nu lever er der ca. 200 bævere i Danmark. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister, og materialeforslag hvis du vil vide mere om bæveren. Bogen har fast omslag og på www.minførstebog.dk kan man finde opgaver til bogen.

Det er en god lille fagbog. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt, og formuleret i korte sætninger. Der er mange forskellige faktaoplysninger i gule fakta-bokse på opslagene. De mange farvefotos er rigtig gode og meget informative.

En anden god kort fagbog om bævere kunne være BæverBæver eller af Troels GollanderEn anden god kort fagbog om bævere kunne være eller af Troels Gollander.