Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Bævere


Beskrivelse


Om bævere og hvor de bor og hvad de lever af.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 15. mar. 2018

I disse to små fagbøger kan man i den ene læse om bæveren og blive klog på, hvad man bruger bæverens særlige tis, som kaldes gejl, til. I den anden bog kan man læse om tog. De almindelige tog, de hurtige tog og lidt om togene i gamle dage. Fra 8 år.

I de to bøger får vi viden om henholdsvis bæveren og tog. Bøgernes tekst er dels en løbende beskrivende tekst og dels faktabokse. Teksten er sat i korte helsætninger. Store farvede fotos dækker hvert opslag og understøtter teksten. Der er en indholdsfortegnelse forrest i bogen. På sidste side er der et stikordsregister samt ideer til, hvor man kan hente mere viden i bøger, på nettet og på museer. Desuden kan der frit hentes elevaktiviteter til bøgerne på forlagets hjemmeside.

To fine fagbøger til den første læsning. Det er et stort plus, at de flotte fotos i stort omfang er danske. Vi ser fx Lillebæltsbroen, togene er danske osv. Det er lidt sværere at genkende specifikke steder i Danmark i bogen om bævere, men naturen virker dansk. De små læsere vil kunne genkende billederne fra deres hverdag. Den viden, der formidles i bøgerne er velvalgt i forhold til modtagergruppen. Bøgerne vil fange de videnshungrende begynderlæsere, der har knækket læsekoden.

Du kan læse om tog i TogBæveren og dens unger. Om bævere findes den lidt ældre bog Bæveren og dens ungerDu kan læse om tog i Tog. Om bævere findes den lidt ældre bog .