Bøger / faglitteratur / erindringer

Bag facaden : tre fortællinger om seksuelle overgreb i barndommen


Beskrivelse


Tre kvinder fra dysfunktionelle familier fortæller om de seksuelle overgreb og krænkelser de har været udsat for i barndommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. dec. 2015

Tre fortællinger om seksuelle krænkelser og omsorgssvigt som barn i dysfunktionelle familier. Til voksne krænkede, pårørende og professionelle, der arbejder med udsatte børn.

I bogen fortæller Brit, Linda og Pernille deres personlige historier om at være udsat for seksuelle overgreb i barndommen, og om de følger overgrebene og omsorgssvigt har haft, og har for dem. Fælles for de tre er, at de vokser op i tilsyneladende almindelige, velfungerende familier. Men bag den pæne facade lurer krænkelser, omsorgssvigt og kaos. Bogen er udgivet af Spor - Landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen, og med forord af psykolog Kuno Sørensen, Red Barnet, som bla. her skriver om hvad god omsorg er med udgangspunkt i den norske professor Kari Killéns arbejde.

De tre personlige og bevægende historier understreger betydningen af, at seksuelle krænkelser og omsorgssvigt går hånd i hånd, og at omsorgspersoner eller nære venskaber uden for den dysfunktionelle familie er medvirkende til at mindske senfølgerne af krænkelserne i voksenlivet. Bogen kan læses med stort udbytte af såvel unge og voksne krænkede, pårørende og professionelle.

Der findes mange personlige beretninger om seksuelle overgreb i barndommen. Barndom byttes?Zornig - vrede er mit mellemnavn og Zornig - vrede er mit mellemnavn er gode supplementer til denne bog som eksempler på mønsterbrydere, der overvinder negativ social arvDer findes mange personlige beretninger om seksuelle overgreb i barndommen. Barndom byttes? og er gode supplementer til denne bog som eksempler på mønsterbrydere, der overvinder negativ social arv.Informationer og udgaver