Bøger / faglitteratur / guides

Bag facaden : ansigter på Frederiksstaden


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Golden Days festivalen 2010.

Beskrivelse af den københavnske bydel Frederiksstaden, der sætter ansigter på hovedpersoner fra de kendte palæer og mindre kendte borgerhuse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2010

af

af

Sune Hundebøll

d. 30. nov. 2010

Bogen henvender sig til københavnere eller turister, der gerne vil have en overskuelig guide til Frederiksstaden.

Golden Days-festivalen 2010 havde 1700-tallet som tema. Frederiksstaden er opkaldt efter Frederik V. Bydelen blev anlagt i forbindelse med det oldenborgske kongehus 300 års jubilæum og som en hyldest til enevælden. Kvarteret er et fint udtryk for datidens forestilling om den ideelle by. Bogen fører læseren forbi en række af Frederiksstadens prægtige bygninger. De præsenteres med adresse, opførelsestidspunkt, bygherre, arkitekt og nutidig funktion. Herefter følger en kort tekst med anekdoter fra husets tilblivelse og livet bag murene.

Der er skrevet en del bøger og artikler om livet i Frederiksstaden, om husene og kvarterets tilblivelse. Til eksempel kan antologien Gud - konge - by, 1999 og Amalienborg af Ole Nørring nævnes. I 2009 udgav Golden Days/Information en lignende guide Ideernes København om 20 københavnske bygninger fra 1920'erne og 1930'erne.

En praktisk guide der i format passer i lomme og som indbyder til en vandring i Frederiksstadens gader. Bygningshistorien suppleres fint med småhistorier om de personer, der formede Frederisksstaden fra den blev grundlagt og frem til år 1800.