Bøger / skønlitteratur / digte

Bag ligusteren : digte


Beskrivelse


Digte om de frygtelige ting, der foregik bag ligusteren i en dansk familie i 60'erne og 70'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2018

af

af

Thomas Olesen

d. 2. feb. 2018

For alle som holder af en hård, men sand historie, anbefales dette triste vidnesbyrd i digtform om druk, blodskam, vold og selvmord, som foregik bag den pæne ligusterhæk i en dansk familie.

"Fortidens fortielse forhindrer fremtidens forståelse." Sådan lyder en af de sidste linjer i digtsamlingen om de forfærdelige ting, som fandt sted i en - på overfladen velfungerende og velstillet - familie op gennem 1960'erne og 1970'erne. Druk, vold, psykisk sygdom, incest begået af en onkel og tragiske selvmord er del af historien om familien, hvis medlemmer tæller Alfahannen (far), Neurotikeren (mor), Terroristen (storesøster) og familiens "benjamin" (lillebror). Fra familiens historie zoomes der ud til større historiske begivenheder, der danner ramme for fortællingen. Digtene er op til en sides længde, typisk delt op i strofer á 2 vers.

Det er ikke så meget pga. formens udtryk eller sprogets finesser, at man bliver grebet som læser, men derimod pga. den triste, men vigtige, historie, som formidles.

Incest og kampen for at komme videre forfølges bl.a. i Viola Larsens Incest - skal tales, ikke ties ihjelSollyset i åbne hænder og Karen Marie Edelfeldts Sollyset i åbne hænderIncest og kampen for at komme videre forfølges bl.a. i Viola Larsens Incest - skal tales, ikke ties ihjel og Karen Marie Edelfeldts .