Bøger / faglitteratur

Bag magten : om politisk kommunikation


Beskrivelse


Beskrivelse af opbygningen af det politiske system i Danmark, og hvordan magten og den politiske kommunikation håndteres. Om bl.a. forskellige politikertyper, partikulturer, ministernes opgaver og manøvrering i store og små konflikter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 10. maj 2016

Bogen går bag magten og undersøger, hvordan det politiske system fungerer i Danmark. En aktuel bog for både aktive politikere og alment politisk interesserede.

Journalist og tidligere politisk rådgiver på Christiansborg, Søren Lippert, beskriver opbygningen af det politiske system i Danmark, og hvordan magten og den politiske kommunikation håndteres. Bogen bygger på hans egne erfaringer og er inddelt i 3 dele med hver sin sammenfatning: at vinde magten, at bruge magten og at holde på magten. Bogen beskriver forskellige politikertyper og partikulturer og analyserer ministerierne og ministernes opgaver og funktioner og hvilke ministertyper, der findes. Endvidere, hvordan man manøvrerer i store og små konflikter, og betydningen af forholdet og afstanden til vælgerne.

En spændende og indsigtsfuld bog om det politiske system og magtens væsen. Som titlen antyder, går forfatteren bag om magten og analyserer, hvad der sker når man går ind i politik og målrettet arbejder på at få mere magt. Bogen er med til at afdække og tydeliggøre, hvordan politik drives i Danmark og skabe større forståelse for det politiske magtspil.

Flere bøger omhandler politisk kommunikation, og to som indholdsmæssigt ligger op af nærværende er Lobbyistens lommebogHåndbog for statsministre og Håndbog for statsministre. De har dog ikke denne bogs fokus på magten og dens væsenFlere bøger omhandler politisk kommunikation, og to som indholdsmæssigt ligger op af nærværende er Lobbyistens lommebog og . De har dog ikke denne bogs fokus på magten og dens væsen.


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 25 (2016)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 47, nr. 25 (2016)