Bøger / faglitteratur / erindringer

Bag skodderne


Beskrivelse


Forfatteren Helle Stangerups (f. 1939) erindringer om sin opvækst, herunder om broren Henrik Stangerup og faren Hakon Stangerup, om forfatterskabet, om mødet med de kendte og magtfulde, venskabet med kongehuset, ægteskabet med Adam Knuth og opbygningen af Knuthenborg Safaripark, men også om skilsmissen og andre sider af livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 12. okt. 2011

Helle Stangerups erindringsbog er født til at få mange læsere. Selv om hun er kendt i offentligheden og ofte har været nævnt i ugebladene, har hun alligevel formået at at holde skodderne lukkede omkring sit privatliv.

Helle Stangerup behøver ingen nærmere præsentation. Hun har mange læsere til sine romaner, hvor et af højdepunkterne var tildelingen af De gyldne Laurbær i 1986. Desuden er hun en kendt person i offentligheden - blandt på grund af sit venskab med Dronning Margrethe og ægteskabet med Adam Knuth og opbygningen af Knuthenborg Safaripark. Hun fortæller med lune og meget morsomt om sin opvækst i en familie, som var præget af "de store diskussioner" og middage med mange kulturpersonligheder. I parentes er her gode råd, om hvordan man fjerner sporene efter en fest inden forældrene kommer hjem. Men der var også de mindre lyse sider, forholdet til broderen Henrik Stangerup blev aldrig helt godt, selv mener hun at det var fordi hun som lille fik al opmærksomheden, da hun var født med hofteskred, og i forbindelse med skilsmissen fra Adam Knuth oplevede hun i høj grad at blive kørt gennem hele mediemøllen. Helle Stangerup fortæller godt og levende, og bogen er illustreret med mange fotos, både private og mere officielle.

Bag skodderne er den første biografi om Helle Stangerup. Den vil tiltrække de mange læsere, som kan lide at læse om kendte personligheder.

En underholdende, vittig og velskrevet bog til læsere af biografier, og til de mange som har fulgt Helle Stangerups forfatterskab.


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 4. nov. 2011


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 29. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2011

af

af

Maria Sjøqvist

d. 20. okt. 2011


Information

d. 21. okt. 2011

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 21. okt. 2011