Bøger / skønlitteratur / noveller

Bag søvnens vægge : fortællinger 1905-1925


Beskrivelse


Noveller. Lovecrafts tidligste horrorhistorier og udkast til senere fortællinger, hvor vi for første gang støder på bl.a. Arkham, Miskatonicfloden, Nyarlathotep, Kadath og ikke mindst Dagon og Azathoth fra Cthulhu mytologien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 4. sep. 2019

Horrorforfatteren H. P. Lovecrafts tidligste tekster, der dannede grobund for de senere så berømte tekster. Til Lovecraft-afficianados og cthulhu-hooligans, samt horrorlæsere i al almindelighed.

Howard Phillips Lovecrafts kosmiske horror- og fantasyfortællinger fra debuten i 1905 og frem til 1925, samt det lange essay "Overnaturlig Rædsel i Litteraturen". Som tillæg får vi eksempler på Lovecrafts barndomsskrifter fra 1897-1902, en kladde til "Skyggen over Innsmouth", og et par ufuldendte fortællinger. Oversættelsen er baseret på S.T. Joshis tekstkritiske udgave, tilføjet oversætterens noter. Bogen er 3. bind i udgivelsen af Lovecrafts samlede forfatterskab på dansk.

Essayet "Overnaturlig Rædsel i Litteraturen" er alle pengene værd og bør være fast pensum for alle horror-fans, hertil er det herligt at følge forfatterens udvikling og se skitserne, til de senere så kendte elementer i hans horrorhistorier. Er man Lovecraft-fan er man godt underholdt, i en godt opsat, flot oversat og oplysende kommenteret udgivelse, med nogle helt nye tekster, der ikke er set på dansk før.

Gotiske gysereUdslettelseI lyst og død er en antologi med lignende forfattere fra samme periode. Udslettelse af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman, der lægger sig i sporet fra Lovecraft. Rikke Shubarts I lyst og død kigger, med film som udgangspunkt, på hvad der får os til at gyseGotiske gysere er en antologi med lignende forfattere fra samme periode. af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman, der lægger sig i sporet fra Lovecraft. Rikke Shubarts I lyst og død kigger, med film som udgangspunkt, på hvad der får os til at gyseGotiske gysere er en antologi med lignende forfattere fra samme periode. Udslettelse af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman, der lægger sig i sporet fra Lovecraft. Rikke Shubarts kigger, med film som udgangspunkt, på hvad der får os til at gyse.