Bøger / faglitteratur / opskrifter

Bagekurset - gør bagværk til livsglæde


Beskrivelse


Efter en grundig gennemgang af de nødvendige ingredienser og deres funktioner og et større afsnit om teknikker og fagudtryk, kommer en række opskrifter på brød, som vi kender det fra bageren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Per Månson

d. 16. nov. 2015

En bagebog med fokus på selve bage processen og hjælp til såvel nybegyndere som øvede hjemmebagere.

Forfatteren er uddannet bager og har haft eget bageri i Ribe, været produktchef for en af landets førende bagergrossister og driver nu firmaet "Bagekurset", der indtil nu har haft 7500 elever igennem. Efter en grundig gennemgang af de nødvendige ingredienser og deres funktioner og et større afsnit om teknikker og fagudtryk, kommer en række opskrifter på brød, som vi kender det fra bageren. Bogen er gennemillustreret med både brødbilleder og processer.

En udmærket bog med meget instruktiv tilgang. Forfatteren går efter kun at medtage det nødvendige minimum, der skal til for at lære håndværket.

Bogen er opbygget som fx Meyers bageriEt ordentligt brød og Et ordentligt brød og adskiller sig især ved at insistere på, at vægt er et mere præcist mål end rumfang og sin no-nonsens tilgangBogen er opbygget som fx Meyers bageri og og adskiller sig især ved at insistere på, at vægt er et mere præcist mål end rumfang og sin no-nonsens tilgang.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Per Månson

d. 14. nov. 2016

Igen en bagebog, hvor der er fokus på selve bageprocessen, og hvor forfatteren gør en dyd af at skalere storbageri ned til den almindelige amatørbagers køkkenbord.

I starten beskrives hjælpemidler, der ikke er almindelige i et hverdagskøkken (men i dag kan alt skaffes over nettet) som hvedesur, rugsur, gluten og frost. Alle kan tilføre brødbagningen et ekstra pift. Dernæst følger en række opskrifter med en lidt anden tilgang til klassikere som pizza, fuldkornsbrød og grovbirkes. Denne gang medtager Christensen også alternative opskrifter på kager som Dagmartærte og Napoleonshatte. Bogen er gennemillustreret med både bagværk og forklarende teknikker. Forfatteren har tidligere haft eget bageri, derefter været produktchef hos en bagerigrossist og lever nu af at afholde bagekurser.

En virkelig anvendelig og nytænkende bagebog, der løfter hjemmebagværket op uden de store armbevægelser.

Bogen er naturligvis lige i forlængelse af hans Bagekurset - gør bagværk til livsglædeMeyers bageriEt ordentligt brød fra 2015, men minder ellers om fx Meyers bageri og Et ordentligt brødBogen er naturligvis lige i forlængelse af hans Bagekurset - gør bagværk til livsglæde fra 2015, men minder ellers om fx og Et ordentligt brødBogen er naturligvis lige i forlængelse af hans Bagekurset - gør bagværk til livsglæde fra 2015, men minder ellers om fx Meyers bageri og .