Bøger / faglitteratur / bagebøger

Bageopskrifter fra hele verden : alle de klassiske favoritter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 22. aug. 2014

En bog fyldt med opskrifter på kager, og den vil gøre sig godt på køkkenbordet og måske også på sofabordet. En bog til de mange, som ønsker inspiration til de klassiske kager, og til kager, hvor der bliver brugt smør, piskefløde, marcipan og andre søde lækkerier.

Bag bogen står amerikaneren Edward Gee, han er chefkonditor for store luksushoteller, og resultatet af hans store kendskab til kager er nedfældet her. Han har nedskrevet sine opskrifter, så alle andre nemt kan bage hans yndlingskager. I alt er her samlet 180 berømte bageopskrifter fra hele verden, fra sydafrikanske mælketærter over engelske scones til japanske lykkekager. Her er mange af de kendte kager : Schwartzwälder Kirschtorte, Sachertorte, panforte julekage og quiche lorraine. Her er også opskrifter på forskellige slags brød, som fx naanbrød, marokkansk landbrød og baguettes. Ved hver opskrift er der ofte tilknyttet en lille fortælling om kagens historie og oprindelse. Selv om her er opskrifter fra hele verden, er der ingen problemer med at skaffe de nødvendige ingredienser. Opskrifterne er nemme at følge med trin-for-trin instruktionerne. Og selvfølgelig er bogen rigt illustreret.

Kagebøger har vi mange af, og vi kan da også godt finde mange af opskrifterne i forskellige bagebøger, som fx Den store bog om kager og desserter, 2010.

Selv om nogle af kagerne kan findes andre steder, tror jeg på, at vi sagtens også kan bruge denne bog. Den er meget indbydende at bladre i, og opskrifterne er lige til at gå i gang med.