Bøger / faglitteratur til børn / barndomserindringer

Baggårdsbørn har også drømme


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1929) beretter om sin opvækst, dels på Nørrebro hos en far der ikke magter at tage sig af sine tre døtre efter moderens død, dels på børnehjemmet Dohns Minde i Ordrup.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2000

af

af

Annemette Suhr

d. 18. sep. 2000

En god bog skrevet på varme, lune og menneskekundskab. Aggi Jensen var et udsat barn på 30'ernes Nørrebro, og hun boede sammen med sine to ældre søstre hos sin far der efter moderens død ikke magtede at tage hånd om tre små piger. Uden fast job til familiens forsørger er økonomien dårlig, og bortset fra skolegang og en uundværlig trofast tante er der ikke rigtig faste holdepunkter for børnene. De fjernes og ender på børnehjemmet Dohns Minde i Ordrup. Her kommer de i mere trygge rammer og får et ubrydeligt bånd til stedet og dets mennesker. I hvert fald to af søstrene får et godt voksenliv, og Aggi Jensens historie viser at der er håb for selv meget svigtede børn, hvis de i tide bliver udsat for mennesker der tager et ansvar og er i stand til at give ægte kærlighed. Et livsbekræftende budskab, og sproget og fortællestilen i bogen er uden knaster. Lige noget for læsere af serien Virkelighedens verden, men kan også bruges bredere; for eksempel af ældre biografi-læsere der holder af at genopleve hvordan det var dengang for meget længe siden.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2002

af

af

Litteratursiden

d. 1. apr. 2002

Der er udkommet adskillige gode og spændende Københavnerbiografier, men fortællingen om Aggi fra Skyttegade er efter min mening en af de allerbedste. Første gang, man møder Aggi , er hun 4 år og samme...


Historiske meddelelser om København

2002

af

af

Nete Balslev Wingender

2002


Berlingske tidende

d. 27. sep. 2000

af

af

Klaus Rothstein

d. 27. sep. 2000