Bøger / faglitteratur / håndbøger

Balance med urter : en yogis husapotek


Beskrivelse


Opslagsbog om forskellige urter, frugter, nødder, grønsager og olier, om deres indhold, anvendelse i maden, helbredende virkning mm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 10. dec. 2010

Leksikon-lignende bog med opslag på rigtig mange forskellige urter, frugter, nødder, grøntsager, olier osv. Den henvender sig til dem, der har lyst til at arbejde med kosten som en konkret del af deres sundhed.

Britt Søndergård har skrevet et par andre bøger med udgangspunkt i yoga, og har en bred viden om yoga på alle mulige måder, og her altså også forstået som sundhed og helbredelse via kost. Tanken er, at når man beskæftiger sig med yoga og renselse, er det naturligt også at beskæftige sig med kosten, og den er skrevet for at hjælpe forfatterens elever, der havde svært ved at huske, hvad de forskellige urter indeholdt. Bogen er grundig, og bagerst finde faktaafsnit med syre/base balance, kostsammensætning osv. Til sidst kort kildeoversigt. Sproget er enkelt og forståeligt, men fint nuanceret.

Urt!: din helbredende have fra 2009 rummer en del af de samme oplysninger, men kun om 16 urter. Der findes en del andre "Husapoteker", denne udmærker sig ved sin yoga-vinkel.

En udmærket bog til dem, der gerne vil arbejde med sundhed som en del af den daglige kost, eller med urter som en del af en helbredelse.