Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Balders død


Beskrivelse


Alle guderne holder af den gode Balder. Undtagen den onde Loke. Balder dør. Kan Frigg bringe ham tilbage til livet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

To nye bøger i Dingo-serien om de nordiske guder for drenge og piger i 1.-2. klasse (fra 7 år), der har knækket læsekoden. Bøgerne kan anvendes til læsetræning, fritidslæsning og indgå i et emne om de nordiske guder.

Forfatteren har i de første bøger i serien præsenteret guderne og livet i Asgård, og nu er vi kommet til endnu nogle historier fra den nordiske mytologi. Den ene er historien om Balders død, hvor det lykkes den onde og jaloux Loke at dræbe den populære Balder. Den anden bog handler om, hvordan det lykkes guderne ved list at tæmme den farlige Fenrisulv. Bøgerne er tro mod de originale historier. De er skrevet i nutid i et klart og knapt sprog uden beskrivelser. Teksten er læseteknisk bearbejdet med korte linjer, og de få længere og sammensatte ord er stavelsesdelt. Bøgerne er illustreret med kraftfulde, let karikerede og næsten tegneserieagtige illustrationer, der beskriver og understøtter historierne flot.

Der er udgivet mange bøger med historier fra den nordiske mytologi men ikke til begynderlæserne. En undtagelse er Kaj Himmelstrups Balders død, 2001, som dog henvender sig til lidt ældre læsere fra 3. klasse.

Endnu to fine letlæsningsbøger til de drenge og piger i 1.-2. klasse, hvoraf der er mange, der interesserer sig for den nordiske mytologi.