Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ballade i ponyklubben


Beskrivelse


Der kommer en kurre på tråden mellem medlemmerne af Ponyklubben Petrine, Rikke og Laura. Hedigvis finder de ud af, at det hele er en misforståelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 30. apr. 2009

Til op- og selvlæsning for de yngste hestepiger i 6-10-årsalderen. Som altid når en bog er en del af en serie, er det en fordel at være med fra begyndelsen, men nye læsere kan godt starte her.

Kirsten Sonne Harild har skrevet en række hestebøger både for store og små hestepiger, senest desuden de to første titler i en ny spændingsserie om drengedetektiven Cornelius Krut. Denne syvende bog i serien Pjok og Petrine handler mest om heste, men også en hel del om kattekillinger, hemmeligheder og veninder. Der kommer en kurre på tråden mellem medlemmerne af Ponyklubben, da Petrine og Laura uden at ville det kommer til at holde Rikke udenfor. De korte kapitler, en god åben typografi og ikke mindst Inger Tobiasens mange lette stregtegninger i gråtoner af piger og heste gør bogen let at læse. Forsiden dækker indholdet, og bagsiden giver et fint overblik over samtlige bøger i serien om Petrine, hendes heste og hendes venner.

Andre bøger for små hestepiger er svenske Lin Hallbergs bøger om Ponypigen og om livet i rideklubben RAP.

Serien om Pjok og Petrine er en god serie for hesteinteresserede småpiger, der sjældent får nok af at læse om heste. Bøgerne er lette at læse, men efterlader samtidig læseren med fornemmelsen af at have læst en "rigtig" bog.