Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Balladen om den forsvundne mumie


Beskrivelse


Humoristisk fortælling om 11-årige Freddy, som er vild med skrækmagasiner. En nat bliver han kidnappet af uhyrerne fra serierne til at deltage i eftersøgningen af mumien Mummy.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørgen Vejlby (skole)

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er kendt fra Kærlighed ved første hik og Er du blød mand? Nu er der kommet en køn lille bog med et omslag i pragtfulde farver, den er godt illustreret, behagelig typografi og etfikst persongalleri. D.J.'s stærke side er sproget, i en hæsblæsende stil kommer et hav af friske replikker, humoristiske indslag og de mest tossede påfund, der ofte er utroligt sjove. Derimodkniber det for D.J. at holde en handling fast på en sandsynlig måde: Den 11-årige Freddy er helt vild med at læse skrækmagasiner, især SLIM. Han lever og ånder for sine idoler fra bladet, og idrømme (?) møder han dem. I susende tempo oplever han de mest forrykte hændelser, bortførelser, politijagter (forsiden), indbrud, flugt gennem kloakker, natlige besøg på en kirkegård. Bogen vilgivetvis finde mange læsere fra 5. til 7. kl., men lige så sikkert vil den virke afskrækkende på andre, der vil kalde den pjattet. Den er velegnet til oplæsning, og til arbejder om tegneserier ogderes påvirkningskraft. Denanbefales anskaffet til hasissamlingen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg (børn)

d. 18. dec. 2018

Vennerne Dracula, ridderen uden hoved, Frankensteins Boris, Varulven Eddie og Mummy, der tilbringer dagen i museets rædselskabinet som voksfigurer, holder fyraften ved lukketid. Mummy, derefter et natligt besøg hos en onkel på Nationalmuseet, savnes, må selvfølgelig hjælpes. De øvrige planlægger en aktion og til dette formål »låner« de et menneskebarn - Freddy (ivrig læser afskrækmagasiner), til at vise vej gennem byen til museet. De finder Mummy, som en dybfrossen mumie, og deres hjemtur kan begynde. Inden da ko'mmer den lille særprægede gruppe ud for mangen enforhindring. Denne humoristiske fortælling gør de ellers så afskyelige monstrer og uhyrer til rare og sympatiske væsner, hvor Dracula er afhængig af rød sodavand og Eddie, der altid spiller radio,elsker diskoteker, flippermaskiner og whoppere. Personerne har deres egen helt indforståede omgangsform og sprog og deres reaktioner og handlinger ender oftest i det helt crazykomiske. Sproget ermundret og flydende og handlingentempopræget. Det er en bog, hvor lattermusklerne virkelig bliver rørt, og den vil absolut begejstre børn fra 10 år, som oplæsning og senere som selvlæsning.Appellerende omslag af Peder Bundgaard, der også har illustreret bogen med sort/hvide tegninger.


Jyllands-posten

d. 2. nov. 1983

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 2. nov. 1983


Berlingske tidende

d. 9. jan. 1983

af

af

Christian Yde Frostholm

d. 9. jan. 1983


Information

d. 2. apr. 1983

af

af

Ove Kreisberg

d. 2. apr. 1983