Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Balotelli : en stjerne fødes


Beskrivelse


Om Mario Balotellis (f. 1990) opvækst og fodboldkarriere fra han som 5-årig begynder i en klub i Brescia, til han som en af de største stjerner spiller for forskellige storklubber og for Italien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 4. mar. 2016

Om den italienske fodboldspiller, Balotelli, med de ghanesiske rødder. Han voksede op hos en kærlig italiensk plejefamilie. De hjalp ham med at få drømmen, om at spille sig ud af slummen og ind i topfodbold, til at gå i opfyldelse. For fodboldfans fra ca. 10 år.

Vi følger Mario fra hans tidligste barndom hos de biologiske forældre, der lever i yderste fattigdom. Da Mario kommer i pleje hos en kærlig italiensk familie, der også selv har børn, tager hans liv en lykkelig drejning. Vi følger hans opvækst og først og fremmest hans fodboldkarriere fra han som 5-årig begynder i en klub i Brescia, til han som en af de største stjerner spiller for forskellige storklubber og for Italien.

Bogen er skrevet som en fortælling om Balotellis liv, nærmeste som en slags skønlitteratur. Den er velskrevet, ret følelsesladet og let at læse og vil appellere til fodboldinteresserede drenge især. Man får et godt kendskab til den fodboldbegavede drengs opvækst og til hans problemer, både med den ADHD, han formentlig har, og med de problemer, det giver ham, at han er en lille sort dreng i det hvide italienske samfund.

Forlaget har udgivet flere lignende bøger af Michael Part om store fodboldstjerner. Der findes et par andre bøger om BalotelliAlt om Balotelli: fra 2014 og Alt om fra 2012. De er begge mere traditionelle fagbøger med mange illustrationerForlaget har udgivet flere lignende bøger af Michael Part om store fodboldstjerner. Der findes et par andre bøger om Balotelli: Balotelli fra 2014 og fra 2012. De er begge mere traditionelle fagbøger med mange illustrationer.