Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Bambi 2


Beskrivelse


Billedbog fra Disney-tegnefilmen Bambi 2. Bambis far er skovens konge. Han opdrager Bambi strengt, men Bambi vil også gerne lege med sine venner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2006

af

af

Else Lerche

d. 19. maj 2006

I skrivende stund kan Bambi 2 ses i biograferne. Billedbogsudgaven, der er lavet over filmen, vil utvivlsomt begejstre lånere fra 4-7 år, både de der har set den, og de der ikke har. Illustrationerne er i den genkendelige Disney-stil. Der er mange nærbilleder af de agerende dyr i deres omgivelser. Dyrene er tegnet, så de både lever og udtrykker følelser, ikke mindst med deres øjne. Der er noget uimodståeligt over Bambis øjne. De klare farver er lagt fuldt dækkende på, illustrationerne er malet over hele opslaget, og teksten er placeret harmonisk på dem. Historien fortælles i et dialogrigt sprog der er godt at læse højt. Den er fortalt så fyldigt, at man kan følge med i handlingen uden at have set filmen. Alligevel savnes nogle steder nogen uddybning, eller at episoden gøres helt færdig. Temaet er far-søn forholdet. Bambi er alene med sin far, skovens statelige konge. Han opdrager Bambi med alvor og store krav. Bambi vil gerne have det sjovt med sine venner og kæmper samtidig for at vinde farens anerkendelse. Efterhånden finder de hinanden. Bambi lærer af sin far, og faren lærer, at der skal være plads til leg. Forsideportrættet af Bambi og bagsideteksten fungerer fint.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2006

af

af

Walther Knudsen

d. 1. feb. 2006

Billedbog med genfortælling af efterfølgeren til den klassiske Bambi. På dansk er titlen noget summarisk, direkte oversat ville den hedde "Bambi og Skovens Konge". Og det er det, den handler om. Hvor Bambis far i den oprindelige historie var en fjern, næsten mytisk skikkelse, er han her en enlig far, der lærer at tage hånd om sit moderløse barn. Handlingen er jo ikke lige efter naturhistoriebogen, men den fungerer fint nok som en moderne fabel om vilkårene for en enlig far og hans "enlige barn". Herudover er der et par mindre sidehandlinger om flirt og jalousi i dådyrverdenen. Den fornødne dramatik skabes igen af jægere og deres meget djævelske hunde. Tegningerne er i den klassiske disneystil fra de tidlige tegnefilm og er meget flotte! Konklusionen er altså: Et disneyprodukt i den bedre ende. Fra 4 år.