Bøger / skønlitteratur til børn

Bamses allergo'este bog


Beskrivelse


Billedbog. En samling af otte kendte og elskede historier om Bamse og Kylling. Fortællingerne handler om fødselsdag, snevejr, skovens dyr, farlige steder, en hemmelig skat, en øde ø, leg med ler og Kyllings hospital.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

For 2-5-årige fans af Bamse og Kylling, dvs. de 2-5-årige samt deres forældre der husker Bamse fra deres egen barndom. Formidling af dette pragtstykke er unødvendig, den vil nærmest springe op af billedbogskrybben.

Bamse og Kylling behøver ikke nærmere præsentation. I mere end 25 år har Bamse været elsket af danske børn, først som tv-serie, siden i bogform. De otte fortællinger der er samlet her har alle været udgivet som enkelttitler bl.a. i serien Bamse, Kylling og Ælling på nye eventyr som udkom i årene 2000-2003. Fortællingerne handler om bl.a. fødselsdag, snevejr, skovens dyr, farlige steder og en hemmelig skat. Forfatter og tegner overfører suverænt det helt specielle univers fra et medie til et andet. Teksten gengiver dialogen, som vi kender den fra tv, men især bør Dina Gellert fremhæves for med enkle virkemidler at illustrere Bamses og Kyllings verden, så den er genkendelig for de 2-5-årige. Det flotte store format klæder historierne og giver dem karakter af oplæsningsbog frem for pegebog. Både tekst og billeder udstråler al den tryghed og varme der karakteriserer Bamses univers, og humoren appellerer både til barnet og den voksne oplæser.

Som katten er Bamse helt sin egen, han er dog i slægt med en anden dejlig bamse der lever i sin egen lille verden sammen med vennerne i Hundredemeterskoven, nemlig Peter Plys.

En god historie kan ikke fortælles for tit. Det gælder også en nutidig dansk klassiker som denne antologi med otte kendte fortællinger om Bamse.