Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Banditter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2017

af

af

Boy Olesen

d. 3. feb. 2017

For 9-12-årige er her en spændende bog, der dels fortæller, hvad en bandit er, og giver en helt række gode eksempler på tidens forskellige banditter.

Ordet bandit er italiensk. Der findes berømte banditter fx Robin Hood, der tog fra de rige og gav til de fattige, banditter, der var landevejsrøvere fx Dick Turpin, der røvede fra diligencer og banditter fra Det Vilde Vesten fx Billy the Kid og Jesse James. Der fortælles om Ned Kelly, der sammen med sin bande i England lavede bankrøverier, og som benyttede jernrustninger og jernmasker, om Ali Baba, fra "Tusind og en nats eventyr", som blev rig, da han aflyttede røvernes kodeord, og den romerske Spartacus, der kæmpede mod den romerske hær, bliver også omtalt. Nutidens banditter beskrives fx Blekingegade-banden, gangsteren Al Capone, Hells Angels og Bandidos og ungdomsbander. Bogen er gennemillustreret med fotos og tegninger.

Interessant og spændende bog, der får fortalt om rigtig mange eksempler på banditter gennem historien. Mange vil helt sikkert få lyst til at læse mere om nogle af banditterne. Bogen er meget læsevenlig, der er tekst og billede på hvert dobbeltopslag, og teksten er velskrevet i korte enkle sætninger, og sat op i to spalter.

Bogen kan sammenlignes med SørøverlivRobin Hood, der også er en fagbog. Den kan også sammenlignes med Robin Hood, der dog er en skønlitterær bogBogen kan sammenlignes med Sørøverliv, der også er en fagbog. Den kan også sammenlignes med , der dog er en skønlitterær bog.