Bøger / faglitteratur

Banemændene : Weimarrepublikkens sidste vinter


Beskrivelse


I dagbogs- og reportageform beskrives gennem nøglepersoner og begivenheder i 1932 historien om Weimarrepublikkens sidste tid og Hitlers magtovertagelse. Over en periode på ti uger skildres et Tyskland i opbrud og konflikt.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 19. dec. 2019

Om Weimarrepublikkens fald og Adolf Hitlers vej til magten. I dagbogs- og reportageform beskrives de mange begivenheder, der ledte til magtovertagelsen. For historisk interesserede læsere.

Gennem nøglepersoner og begivenheder i 1932 fortælles historien om Weimarrepublikkens sidste tid og Hitlers magtovertagelse. Over en periode på ti uger skildres et Tyskland i opbrud og konflikt. De mange magtpolitiske kampe og de sociale uroligheder afdækkes, og der tegnes en tidslinje op til, at Adolf Hitler udnævnes til rigskansler 30. januar 1933. Nøglepersoner som Hindenburg, Ernst Thälmann, og en lang række andre, danner udgangspunkt for værket. Formen er tidsmæssig kronologisk, og kapitlerne udgør en dag for dag reportage af forløbet.

Meget detaljeret bog, der giver et godt indblik i selve magtspillet og begivenhederne forud for Hitlers magtovertagelse. Den fokuserer dygtigt på de forskellige magtfaktorer, som personer og partier, der havde en rolle at spille. Dag for dag reportageformen giver bogen en dimension af spænding, da man kan følge udviklingens gang gennem forskellige personers øjne. Sproget er detaljeret men holdt i reportageform.

Weimarrepublikkens TysklandHitler - et hændeligt uheld? og Hitler - et hændeligt uheld? er to ældre men relevante bud på værker, der lige så specifikt behandler Weimarrepublikkens fald og Hitlers vej til magtenWeimarrepublikkens Tyskland og er to ældre men relevante bud på værker, der lige så specifikt behandler Weimarrepublikkens fald og Hitlers vej til magten.


litteratursiden.dk

d. 3. feb. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 3. feb. 2020

De to tyske historikere, Rüdiger Barth og Hauke Friederichs, har med inspiration fra TV-serien 'House of Cards' besluttet at afdække det magtspil, der fra november 1932 førte til Hitlers magtovertagel...


Politiken

d. 22. jan. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. jan. 2020


Kristeligt dagblad

d. 17. feb. 2020

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 17. feb. 2020


Berlingske tidende

d. 23. jan. 2020

af

af

Bent Blüdnikow

d. 23. jan. 2020


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2020

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 1. mar. 2020


Weekendavisen

d. 24. jan. 2020

af

af

Jesper Vind

d. 24. jan. 2020