Bøger / faglitteratur

Bang! : universets historie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen henvender sig til læsere med seriøs interesse for astronomi og astrofysik.

Patrick Moore er lidt af en legende kendt fra BBC. Her har han optrådt med de andre forfattere, hvoraf den ene er astrofysiker. Bogen er en populærvidenskabelig, kronologisk fremstilling af hvad videnskaben ved om Big Bang. Den starter fra da universet blev til for 13,7 mia år siden, og den slutter med fremtidsscenarierne. Nærmere betegnet astronomi, kosmologi og astrofysik med temaer som sorte huller, galakser, supernovaer og mikrobølgebaggrundsstråling. Afslutningsvis er et afsnit med biografier og ordforklaringer. Bogen er gennemillustreret med farvefotoer, diagrammer og kunstneriske gengivelser af kosmologiske fænomener. Der er bl.a optagelser fra rumteleskopet Hubble samt separate bokse med historiske anekdoter. Bogen kombinerer et højt informationsniveau med et nogenlunde bredt forståeligt sprog.

En anden nyere populærvidenskabelig gennemgang er Simon Singh Big Bang, 2004. Den beskæftiger sig dog mere med teoriernes udvikling.

Populærvidenskabelig fremstilling og opslagsværk om videnskabens viden om universets opståen og teorier om dets fremtidsudsigter.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 3 (2008)

af

af

Gunnar L. Clausen

Årg. 125, nr. 3 (2008)


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 8 (2008)

af

af

Jesper Nymann Madsen

Årg. 91, nr. 8 (2008)Informationer og udgaver