Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bange for mus?


Beskrivelse


Da jeg er ude at købe sko med min mor, finder jeg en tam mus i en kasse. Nogen må have sat den der. Hvordan kan jeg bedst muligt hjælpe den? Fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. apr. 2023

Da jeg er ude at købe sko med min mor, finder jeg en tam mus i en kasse. Nogen må have sat den der. Hvordan kan jeg bedst muligt hjælpe den? Fra 7 år.

Denne serie med fokus på dyreinternater og pleje af dyr, som har haft en hård start på livet, er blevet til i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse. Lix er omkring 15, så bøgerne kan både selvlæses eller læses med en voksen. Bøgerne indeholder stof til samtaler om dyrevelfærd og -etik. Til bøgerne er der udarbejdet lærervejledninger og aktivitetsark til undervisningsbrug i indskolingen, med fokus på empati, omsorg og at omgås dyr med respekt.

Det er en god serie med stof til mange vigtige samtaler med børn, om vigtigheden af at behandle kæledyr kærligt og med respekt, med udgangspunkt i dyrets behov og natur. Historierne vil vække glæde blandt dyreglade børn og inviterer til værdimæssige samtaler om dyreetik.

Vil du læse andre bøger om mennesker, der hjælper dyr i nød, kan du fx vælge serien "Dyreliv", det kunne være titlen Sidsel og katteneDyr i nød - Ninus og den gale katValdemar & killingen eller serien "Dyr i nød", det kunne være titlen Dyr i nød - Ninus og den gale kat eller bogen Valdemar & killingenVil du læse andre bøger om mennesker, der hjælper dyr i nød, kan du fx vælge serien "Dyreliv", det kunne være titlen Sidsel og kattene eller serien "Dyr i nød", det kunne være titlen eller bogen Valdemar & killingenVil du læse andre bøger om mennesker, der hjælper dyr i nød, kan du fx vælge serien "Dyreliv", det kunne være titlen Sidsel og kattene eller serien "Dyr i nød", det kunne være titlen Dyr i nød - Ninus og den gale kat eller bogen .