Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Barbie i eventyrverdenen


Beskrivelse


Billedbog. Manuskripterne fra fire film, hvor Barbie spiller hovedrollen i kendte eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

Højtlæsningsbog for piger fra 5 år med fire filmmanuskrifter fra forskellige film med Barbie i hovedrollen i kendte eventyr.

Guldornamenter og lyserød glasur i rigt mål indrammer den utroligt spiselige pigebog med rigtigt stort P. Her er kælet for det visuelle med lækkert, blankt papir, teksten sat i smukke rammer og yndige illustrationer i støvede nuancer af alle småpigers ynglingsfarve lyserød. De fire kendte eventyr bygger på fire tegnefilm og er historier om Barbie i rollen som Clara i nøddeknækkeren, Barbie i rollen som prinsesse Annelise i en noget ændret udgave af Prinsen og tiggerdrengen, Barbie i rollen som Rapunzel og endelig Barbie i rollen som Odette i Svanesøen. Hvor indpakningen ikke fejler noget, når man tænker på målgruppens smag, så halter teksterne mere. Sproget er voksent og højtideligt og glider ikke så let af tungen på oplæseren. Og det er lavet en del om på historierne i forhold til de oprindelige. Men de små piger vil med garanti være ganske godt tilfredse.

Alle historier kendes fra dvd- og vhs-film, to af dem er tidligere udkommet som bog. Barbie af Svanesøen (03/46) og Barbie - prinsessen og tiggerpigen (05/26). Jeg har ikke kunnet sammenligne, da mit bibliotek ikke har bøgerne mere.

Det er en bog, som vil blive lånt i laser og aldrig vil få fred på hylden, for den ligner simpelthen en utrolig appetitlig slikpose. De voksne vil til gengæld hade at skulle læse den op, fordi teksten ikke sprogligt fungerer optimalt med sine lidt staccato sætninger og stive sprog.Informationer og udgaver