Bøger / skønlitteratur til børn

Barbie som prinsessen på øen


Beskrivelse


Billedbog. Den skibsforliste Rosella, alias Barbie møder på sin ø prins Antonio, som fører hende til sit hjemland, hvor Rosella og dyrene afslører en ond plan om at overtage kongeriget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Højtlæsningsbog om Barbie lavet over filmen Prinsessen på Øen, som henvender sig til alle små Barbie-fans fra 5 år, især piger, som har set filmen.

Historien bygger på uddrag og billeder fra filmen Prinsessen på Øen, som er en ny romantisk prinsesse Barbie- musical i spillefilmslængde. Efter et skibsforlis strander Ro alias Rosella alias Barbie på en ø. Hun vokser op og lærer at tale og synge med de 3 dyr: Sagi, Azu og babyelefanten Tika. Men da prins Antonio finder frem til Rosellas tropiske paradis, bliver Rosella nysgerrig efter at kende sin fortid og rejser med prinsen tilbage til hans slot. Her afslører de en ond plan om at overtage kongeriget. Barbie viser gennem sin hjertevarme til slut, at mirakler er mulige, når man lader kærligheden råde. Teksten er skrevet i et enkelt, dialogrigt sprog, der ikke helt folder sig rigtig ud. Illustrationerne er i stærke, klare farver med overvægt i det lyserøde og lilla.

Barbie-film i bogform er et fænomen, der tidligere er udgivet i endnu mere forkortede versioner end denne, fx med Barbie som havefrue i serien Barbie fairytopia og som prinsesse i: Barbie i eventyrverdenen, 2007.

I mængden af Barbiefilm i bogform er denne også anvendelig til oplæsning og hygge for små Barbie prinsessebørn. Det er sukkersødt og rosenrødt og stærkt forkortet, men historien fungererer både i tekst og billeder sammenhængende.Informationer og udgaver