Bøger / faglitteratur / rejseguides

Barcelona


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2008

af

af

Conni Boll Christensen

d. 12. aug. 2008

Ny rejsebogs-serie oprindeligt udgivet af det tyske forlag Dumont, som har udgivet rejsebøger i mange år. Flere titler haves på tysk på danske folkebiblioteker. P.t. er der udgivet 14 titler på dansk, de dækker kendte og velbeskrevne rejsemål i Europa med New York som undtagelsen. Endnu en kvalitets-serie til de rejselystne, der ønsker en kort introduktion til feriemålet.

Halvdelen af de nuværende titler beskriver en by og resten et landområde, som fx Toscana og Tenerife. De sidstnævnte syv titler indholder godt tredive sider med internetadresser, praktiske oplysninger, parlør og rejseinformationer. Så følger godt hundrede sider med overskriften Steder fra A til Z, hvor områdets byer kort er beskrevet i alfabetisk rækkefølge. De sidste knap 20 sider indeholder turforslag, 12 highlights og et register. Et fast koncept på ialt 120 sider. Bagerst i bøgerne er der indklæbet et falset såkaldt "tag-ud-kort" (ca. 55 cm X 36 cm) over området, hvor turforslag, seværdigheder og highlights er indtegnet. Bøgerne, som er tilrettet danske forhold, er velskrevnet og indholder små bykort, faktabokse og flotte farvefotos.

Serien minder i layoutet om Turen går til - serien, som lægger mere vægt på historiske og kulturelle oplysninger.

Ny og overskuelig rejsebogsserie henvendt til lånere, der gerne vil have korte og præcise oplysninger sammen med et løst kort samlet i en bog, der ikke tynger i bagagen. I teksten henvises der ofte til kortet, så bare det nu ikke bliver væk!.