Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Barden Beedles eventyr


Beskrivelse


Fantasy. Fem af de eventyr, som barden Beedle skrev til små troldmænd og hekse i det 15. århundrede. I Hermione Grangers nyoversættelse og med Dumbledores kloge kommentarer, hvor vi også lærer lidt magihistorie.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Elin Søborg

d. 5. dec. 2008

En lille ekstra godbid til alle Harry Potter-fans (fra 10 år) i form af et lille udvalg fra den eventyrsamling, Dumbledore testamenterer Hermione i sidste bind af serien.

I smukt udstyr med vignetter og små tuschtegninger af Rowling selv kommer her 5 eventyr fra den samling, Hermione arvede fra Dumbledore, i hendes nyoversættelse og med Dumbledores kommentarer, der både sætter de klassiske eventyr fra det 15. århundrede ind i en anden tids- og samfundsmæssig sammenhæng og knytter dem til bestemte personer og begivenheder. Det er en spændende og velkommen tilføjelse til Harry Potter-universet, og den udgives som støtte til et godgørende projekt The Children's High Level Group, som Rowling er talskvinde for.

Flere fantasy-serier som fx Spiderwick og Historier fra Kanten har populære bøger, der ligger udenfor selve handlingen men udbygger universet.

En virkelig fin tilføjelse til Harry Potter-universet og en lille smukt illustreret sag for alle seriens fans.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 12. dec. 2018

Ny udgave af Barden Beedles eventyr, med smukke og sjove illustrationer af Chris Riddell. En indbydende bog, der bare beder om at blive læst. For Harry Potter-fans i alle aldre. Egner sig til højtlæsning fra ca. 7 år, og kan læses selv fra ca. 10 år.

Denne bog indeholder fem af de eventyr, som Barden Beedle skrev til små hekse og troldmænd i det 15. århundrede. Bogen er med udførlige kommentarer af Dumbledore, der giver sit bud på eventyrenes fortolkning og magi-historiske kontekst. Nye illustrationer af Chris Riddell, og samme danske oversættelse som den tidligere udgave. Denne bog har også et afsnit om forfatter og illustrator, og et nyt efterskrift om den velgørende institution, Lumos, der modtager en del af bogens indtjening.

Eventyrene er spændende og ligner folkeeventyr. Illustrationerne og bogens størrelse gør denne nye udgave velegnet til højtlæsning, i højere grad end den tidligere udgave: Barden Beedles eventyr. Illustrationerne passer godt til eventyrene og til resten af Harry Potter-universet. I afsnittene med Dumbledores kommentarer, bidrager de mange flotte og sjove illustrationer til magi-historien og den faktalignende kvalitet. En lækker bog, og man kan bruge lang tid på at kigge på billeder!.

Er en del af Harry Potter-universet, og kan sammenlignes med Fantastiske skabninger og hvor de findes.


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2009

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 8. jan. 2009

Rowling kan stadig fange læseren uden Harry Potter og hans venner, hvilket hun beviser i denne lille samling af gammelkloge eventyr. Efter Harry Potters sidste bedrifter har der været et sært tomrum. ...


Berlingske tidende

d. 5. dec. 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 5. dec. 2008


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 4. dec. 2008


Jyllands-posten

d. 30. jan. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 30. jan. 2019


Weekendavisen

d. 5. dec. 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 5. dec. 2008


Kristeligt dagblad

d. 13. dec. 2008

af

af

Sara Nørholm

d. 13. dec. 2008


Information

d. 11. dec. 2008

af

af

Christian Monggaard

d. 11. dec. 2008


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 1 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 1 (2019)