Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare bæ og ballade


Beskrivelse


Siri ønsker sig helt vildt en lillebror, men alt er ikke så nemt, da han først kommer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 24. mar. 2020

I tre bøger fra serien "Klassekammerater," kan vi læse om Siri, der får en lillebror, som får hende til at føle sig alene. Vi kan læse om Maja, der tror, at hun har myrer i håret, men det er lus, og om skolens nye dreng "Rasmus," der prøver at få venner. For 7-9-årige. Er også velegnet til højtlæsning for mindre børn.

I bogen "Bare bæ og ballade" får Siri en lillebror. Hun bliver først rigtig glad og stolt, men snart er hun ikke længere så glad, for Sigurd skriger og laver bæ hele tiden. I bogen "På udkig efter småkravl" er Maja og Lotte på jagt efter smådyr sammen med klassen. Lottes hår klør, og hun finder ud af, at hun har lus. Hun græder, men Oscar har også lus, og så er det ikke så slemt. I bogen "Vinde eller være med?" vinder den nye dreng "Rasmus" alle de andre børns kugler. De bliver sure på Rasmus, og han føler sig ensom, indtil han finder ud af, at det er bedre at dele.

Rigtig gode bøger, der både er underholdende og lærerige. De tre bøgers emner er dilemmaer, der er relevante for alle mindre børn til alle tider, og både tekst og billeder får fremstillet dette på fineste vis.

Der findes flere bøger i samme serie, fx: Er vi stadig venner?MelikaAsta og løgnehistorien. Andre lignende bøger er fx: Melika og Asta og løgnehistorienDer findes flere bøger i samme serie, fx: Er vi stadig venner?. Andre lignende bøger er fx: og Asta og løgnehistorienDer findes flere bøger i samme serie, fx: Er vi stadig venner?. Andre lignende bøger er fx: Melika og .