Bøger / faglitteratur til børn

Bare det var mig : rapport fra et omklædningsrum


Beskrivelse


Nogle af- og bekræftelser af myter omkring modeljobbet. Om forudsætninger for at blive model, fotoarbejdet, showarbejdet, disciplin samt make-up. Ordliste og mange sort/hvide fotos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hanne Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Med udgangspunkt i sit eget arbejde tegner forfatteren et realistisk, men samtidig meget forelsket billede af modeljobbet. Hun beskriver forudsætningerne, ydre og især indre, for at blivemodel og fortæller, hvordan de praktiske muligheder er. Hun omtaler de forskellige job-muligheder her og i udlandet, beskriver hverdagen på godt og ondt, giver råd om, hvad man skal passe på, ogomtaler fremtidsmulighederne i et job, hvor man helst skal være mellem 16 og 23. Til slut giver hun sin personlige holdning til såvel jobbet som begrebet mode. Ca. halvdelen af bogen består affærdige modelfotos, der har sammenhæng med teksten, men selve arbejdsprocessen, arbejdet bag kulisserne, er kun illustreret ved en enkelt tegning af Jesper Deleuran. Denne manglende balance ibilledmaterialet er kun i nogen grad afbødet ved billedteksterne. Stilen i bogen er uhøjtidelig, selvironisk, og sproget er ligetil, bortset fra mange fagudtryk, der dog er forklaret i en ordlistebagest. I skolebiblioteketsbasissamling vil bogen være særdeles anvendelig både i forbindelse med emnet mode i de ældste klasser, og til realistisk oplysning for piger med modeldrømme (mandligemodeller forekommer ikke i bogen!).


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Lind-Petersen

d. 18. dec. 2018

Forfatteren, L.H., der selv er fotomodel og mannequin, vil med denne bog fortælle om jobbet og af- og bekræfte nogle af myterne omkring det. Bogen indeholder kapitler om de ydre og indreforudsætninger for at kunne blive model, om foto- og showarbejde og make-up. Desuden fortæller L.H. om psykologiske forhold, om disciplin i jobbet og om de farer en umoden begynder udsætter sigfor. Bogen er illustreret med sort/hvide fotos af L.H. i arbejde som model, de fleste taget af den kendte modefotograf Gunnar Larsen. Det er virkelig godt fotoarbejde, der både viser finportrætkunst og samtidig sælger varen - tøj, sko eller frisure. Forf. skriver i et uhøjtideligt, moderne sprog, direkte henvendt til unge piger fra ca. 15 år og opefter, idet de fleste modeller erfra 16 til 23 år. Bogen giver et udmærket indblik i både fordele og ulemper ved faget, og lægger ikke skjul på, at det er hårdt arbejde. Den eneste bog om emnet i øvrigt er Helle Wolstrup: Vil duvære mannequin eller fotomodel fra1972, der er forældet. Denne bog vil interessere både de store piger i børnebiblioteket, unge og voksne.


Weekendavisen

d. 23. maj 1986

af

af

Bo Bjørnvig

d. 23. maj 1986


Berlingske tidende

d. 21. apr. 1986

af

af

Jens Kistrup

d. 21. apr. 1986