Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare en pony


Beskrivelse


Ponyen Daisy fortæller om sit lange liv med skiftende ejere. Nogle steder er hun blevet behandlet godt og har elsket sin rytter, andre steder er hun blevet mishandlet. Heldigvis ender hun til sidst hos Jennifer på Ponyakademiet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 17. juli 2020

Rytterne på rideskolen forbereder sig på stævnesæsonen. Frederikke drømmer om at vinde både Danmarks Cup og Distriktsmesterskabet. Men er Rockaby virkelig klar, når han ikke har redet stævner før? Er Frederikke? 4. del af Ponyakademiet for hesteinteresserede mellem 11 og 13 år.

Frederikkes mor har ikke råd til at købe en hest til Frederikke. Heldigvis har ejeren af Ponyakademiet, Jennifer, givet Frederikke lov til at træne unghesten Rockaby. Selvom Frederikke stadig er misundelig over, at Emma altid får det nyeste rideudstyr, er de blevet gode veninder. Pigerne hjælper hinanden, da de skal afsted til stævne. Frederikke er fast besluttet på, at hun og Rockaby skal vinde det hele og gøre Jennifer stolt. Men en sejr vil måske også betyde, at interesserede købere får øje på hendes smukke lånehest. Men nu har Frederikke jo drømt om sejren så længe, at hun nærmest er sikker på den allerede inden stævnestart.

Den danske forfatter har helt tydeligt stort indblik i rideskoleverdenen. Pigernes udfordringer vil kunne genkendes af enhver rytter, som selv har stillet op til stævner. Her i 4. bind flyder sproget bedre, end det har gjort i de tidligere bind. Bagerst i bogen er der privatfotos af piger med deres ponyer.

Der findes et utal af gode hesteserier, fx serien "Hestene på Ponygården" af Ina Bruhn. Den starter med Ditte & Lady.