Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare for sjov!


Beskrivelse


Klara og hendes klasse spiller et nyt computerspil i en vikartime. Klara synes det er megasejt, men der er også noget ubehageligt ved det. Hvad er det mon?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 30. okt. 2017

Klara og hendes venner spiller et nyt computerspil sammen. Det er rigtig sjovt, men det bliver ikke ved med at være sjovt for Klara. Læs bogen, og find ud af hvorfor. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Klara og hendes klasse har vikarer hele ugen, og de får lov til at spille computerspil i nogle af timerne. Spillet er rigtig sjovt, men for Klara bliver det pludselig ubehageligt, og hun ved ikke, hvad hun skal gøre ved det. Bogen er delt ind i kapitler med hver sin overskrift, og der er sort-hvid illustrationer på mange af opslagene. Bogen har hårdt omslag med farveillustration på forsiden. Dette er nr.17 i serien "K for Klare", om Klara og hendes venner.

Endnu en god og realistisk historie om Klara og hendes venner. Her er sprogbrug og pc-spil i fokus, og det er et super relevant emne for børn og unge. Hvad kan man tillade sig at kalde hinanden fx i et spil på nettet? Og hvad gør man, hvis ens grænse bliver overskredet? Sprog og indhold passer fint sammen, men nogle steder undrer ordvalget en smule fx s.17, hvor Julie siger: "Det er et virkeligt spændende spil". Det lyder meget, som en voksen-formulering, ligesom på s.14, hvor Hamid siger "Jeg gjorde da ikke noget slemt".

En anden bog, som handler om venner, medier og grænser er fx Selfie Simon. Den er lidt sværere og lidt længere end "Bare for sjov!".