Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare for sjov


Beskrivelse


Nadia og Malou er på shoppetur i centret, da de pludselig bliver bedt om at forlade det pga. en bombetrussel. Da der også kommer en trussel mod skolen bliver de rigtig bange. Heldigvis har politiet styr på det hele.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2017

af

af

Stine Bille

d. 21. apr. 2017

To nye titler i "Nadia-serien" om pigen Nadia og veninden Malou. De to historier handler begge om alvorlige hændelser i Nadias liv. I den ene bog bliver Nadias forældre skilt, og i den anden oplever hun og Malou terrortrusler. For 8-10-årige.

Bogen "Nadias dagbog" er skrevet som en dagbog, hvor vi følger Nadias svære tid gennem forældrenes skilsmisse. Nadia har svært ved at acceptere, at mor er flyttet sammen med en anden mand. Hun synes det er pinligt, og har svært ved at fortælle det til veninden Malou. Mor forsøger, at få Nadia til at acceptere situationen, men det tager tid. I "Bare for sjov" skal de to veninder i centret for at købe en trøje. Under deres shoppe-tur bliver alle bedt om at forlade bygningen pga. en bombetrussel. De to piger bliver meget forskrækkede, men har overskud til at hjælpe en gammel dame som falder. Heldigvis er det en falsk alarm, men da der næste aften kommer en ny terrortrussel mod skolen, begynder de to piger at blive bange og utrygge. Bøgerne har lix 14.

To gode historier om to svære og meget forskellige emner - skilsmisse og terrortrusler. Begge historier er troværdige og velskrevede og kan læses uafhængigt af hinanden. Teksten er med letlæselig skrift. Bøgerne har flotte og farverige forsider.

De to andre titler i serien Nadias kampSnydt på nettet og Snydt på nettet tager også begge fat på to svære emner hhv. overvægt og chat på nettetDe to andre titler i serien Nadias kamp og tager også begge fat på to svære emner hhv. overvægt og chat på nettet.